"Trditve so grda laž"

Foto: Žurnal24 Kresalova se je ostro odzvala na besede mariborskega župana. (Foto: Dejan Mijovi
"Trditve mariborskega župana Franca Kanglerja, da naj bi ga predsednik mestnega odbora LDS obvestil, da sem ob obisku Maribora naročila Kanglerjevo aretacijo, so grda laž," se je odzvala Kresalova.
Oglej si celoten članek

Predsednica LDS in notranja ministrica Katarina Kresal je ob tem še zapisala, da jih razume kot del obrambne taktike župana, nad katerim visijo sumi storitve 15 kaznivih dejanj, in nekdanjega predsednika mestnega odbora LDS, ki je tudi med preiskovanci in ima očitno dobre razloge, da širi tovrstne manipulacije.
 
"Nobena še tako velika teorija zarote ne more zakriti kaznivih dejanj, zato je treba omogočiti organom preiskovanja in pregona, da kljub takim populističnim pritiskom v miru opravijo svoje delo. Kot ministrica nisem seznanjena s podrobnostmi preiskav in nimam pristojnosti usmerjanja ali vodenja posameznih policijskih preiskav," pravi Kresalova.
 
Po njenem mnenju takšna lahkotnost obtožb ne pomeni samo zaničevanja "mene osebno, temveč predvsem številnih kriminalistov, tožilcev in sodnikov, ki vodijo odkrivanje in pregon kaznivih dejanj. Tudi zaradi takšnih izjav je zaupanje ljudi v delovanje pravne države omajano."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.