Telekom ni zamikal nikogar

Foto: Žurnal24 Nadzorniki so izvolili novo vodstvo.
Na razpis Slovenske odškodninske družbe za javno zbiranje ponudb za nakup 10 odstotkov delnic družbe Telekom Slovenije, za katerega je rok potekel 3. 12., ni prispela nobena ponudba.
Oglej si celoten članek
 

Je pravi čas za prodajo?

Nekateri poznavalci opozarjajo, da ni pravi čas za prodajo delnic. Zaradi svetovne finančne krize in gospodarskega upočasnjevanja borzni trgi, pri čemer Ljubljanska borza in delnice Telekoma Slovenije niso izjema, že dlje časa močno padajo. Enotni tečaj Telekomove delnice se je od začetka leta tako že več kot prepolovil.

Slovenska odškodninska družba (Sod) je o neuspelem poskusu prodaje 10-odstotnega deleža družbe Telekom že obvestila finančno ministrstvo. Hkrati je predlagala čimprejšnji sestanek glede predloga za spremembo zakona o vračanju vlaganj v Telekomovo omrežje. Država se je namreč zavezala, da bo izplačala odškodnino vlagateljem v javno telekomunikacijsko omrežje Telekoma.

Zagato naj reši država
Sod, ki v imenu države vrši vračilo omenjenih vlaganj, se je za zbiranje ponudb za delež v Telekomu odločil zaradi nujnosti zagotavljanja potrebnih finančnih sredstev za omenjena poplačila in za zagotavljanje nemotenega izvajanja svojega poslanstva. Na Sodu zdaj predlagajo, da bi omenjeni delež prenesli (prodali) na državo ter tako Sodu iz tega naslova zagotovili sredstva za poplačilo omenjenih obveznosti, kar bi Sodu zagotavljalo nemoteno poravnavo zakonskih obveznosti v letu 2009.

Predmet Sodove ponudbe je bilo 653.548 delnic, ki predstavljajo deset odstotkov osnovnega kapitala družbe. Ponudba ni bila zavezujoča, omogočala pa je tudi delno prodajo deleža. Sod je z nezavezujočim razpisom želel zgolj preveriti interes morebitnih kupcev. Morebitne prispele ponudbe Soda ne bi zavezale k sklenitvi pogodbe o prodaji in nakupu delnic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.