"Upam, da bo razumela, da tako ne gre in pred petkom odstopila sama!"

Foto: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Foto: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Koalicijski poslanci pričakujejo, da bo glede Stojmenove Duh ukrepal predsednik vlade Robert Golob.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko so v javnost prišle nove podrobnosti glede ravnanja ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh, ki je med službeno potjo na Dunaj kršila cestnoprometna pravila in se nato izogibala plačilu kazni, se je oglasila nekdanja poslanka Svobode, zdaj samostojna poslanka Mojca Šetinc Pašek. 

"Naj nas ne sramoti več!"

"Samopašnost. Aroganca. Sramotenje države v tujini. V politiki je pomemben tudi videz! Upam, da nas bo kolegica Duh Stojmenova razbremenila, da bo razumela, da tako ne gre in pred petkom odstopila sama! V dobro vlade in koalicije. Predvsem pa v dobro levosredinske politične opcije, ki ji menda pripada. Da nas ne sramoti več. Biti na ministrskem ali poslanskem položaju pomeni prevzeti odgovornost in biti integriteten ter tako ravnati!" je zapisala Šetinc Pašek. 

xxx

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh bi se morala udeležiti odprtja mednarodne konference o teoriji in praksi digitalnih knjižnic, a je udeležbo tik pred zdajci odpovedala.

Koalicijski poslanci je niso podprli

Stojmenova Duh se bo v petek že drugič zagovarjala na interpelaciji zaradi lanskega nakupa 13.000 prenosnih računalnikov. Vnovič je interpelacijo predlagala SDS. Konec marca je Stojmenova Duh interpelacijo uspešno prestala. Za njen odhod je glasovalo 31 poslancev, 42 jih je bilo proti. Podprli so jo le poslanci Gibanja Svoboda, večina poslancev SD je bila odsotna, poslanci Levice pa so se vzdržali. 

Foto: Saša Despot Jani Prednik

SD se bo tokrat vzdržal

Tudi pri drugi interpelaciji, ki bo potekala po tem, ko je Računsko sodišče v končnem revizijskem poročilu o realizaciji lanskega proračuna potrdilo, da ministrstvo za digitalno preobrazbo pri tem nakupu ni ravnalo skladno z načeloma učinkovitosti in gospodarnosti, je koalicijski partnerji ne bodo podprli. V SD so sprva razmišljali, da bi ministrico javno pozvali, da odstopi, vendar se to do danes ni zgodilo.

So pa se poslanci SD, ki so se z ministrico Stojmenovo Duh sestali prejšnji teden, odločili, da bodo svoje stališče ob tokratni interpelaciji pokazali javno in se bodo glasovanja vzdržali. "Zagotovo je več vprašanj kot odgovorov, določene odgovore pa smo že prejeli oziroma so jih podale pristojne institucije. To je primer iz prakse, kako se z javnim denarjem ne dela," je povedal vodja poslanske skupine SD Jani Prednik. "Pričakujem, da bo stranka naredila tudi resen premislek, kako naprej s tem resorjem," dodaja Prednik.

Foto: Jure Makovec/STA Matjaž Han Robert Golob Asta Vrečko

Levica: Stojmenova Duh je iz kvote Svobode

Ministrica se je prejšnji teden sestala tudi s poslanci Levice in z njimi izmenjala mnenja. "Vse drugo je zdaj v rokah koalicije in Gibanja Svoboda, saj je Stojmenova Duh iz njihove kvote in stranka zanjo tudi prevzema odgovornost," je dejala koordinatorica stranke Levica Asta Vrečko.

"Koalicijska pogodba je jasna," je pred dnevi spomnil podpredsednik vlade Matej Arčon. SD, Levica in Gibanje Svoboda so v koalicijsko pogodbo zapisali, da koalicijskih ministrov ne bodo rušili.

dezurni@styria-media.si

 

 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 16:30 25. September 2024.

    Emilija ima vlazno tamalo pa izziva!

  • 15:52 25. September 2024.

    Šetinčeva je prav luštna, moti me samo, da ima obute vedno pošvedrane salonarje, …

  • 15:50 25. September 2024.

    Čefurko bi poslal na vojaško akademijo v Burkinofasso z račinalniki vred, ne pa, da je vladni hodnik zanjo modna pista, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.