Končno: Spar napovedal veliko novost v svojih trgovinah

Foto: SPAR Slovenija
Foto: SPAR Slovenija
Sledijo okoljskim ciljem in umikajo plastične vrečke za enkratno uporabo.
Oglej si celoten članek

V Sparu z novim letom umikajo plastične vrečke za enkratno uporabo za sadje in zelenjavo. Namesto teh bodo z novim letom na voljo plačljive bio razgradljive vrečke ali mrežaste vrečke za večkratno uporabo.

"Spar Slovenija z ambiciozno postavljenimi podnebnimi in drugimi okoljskimi cilji ter uporabo okolju prijaznih materialov sledi svoji ekološki zavezi, ob tem pa odgovornost do narave približuje tudi zaposlenim v podjetju in kupcem. V skrbi za trajnostno delovanje zato kot prvi trgovec v Sloveniji v celoti umika plastične vrečke za enkratno uporabo na oddelku za sadje in zelenjavo, s čimer bo letno prihranil kar 105 ton plastike," so ob tem pojasnili v podjetju.

Opozorili so, da je poraba plastičnih vrečk v EU še vedno visoka, predvsem na račun sadja in zelenjave.

Koliko boste torej po novem letu odšteli za vrečke?

V Sparu bodo bio razgradljive vrečke stale 3 cente, paket štirih mrežastih vrečk pa trenutno stane 1,99 evra.

Poleg tega so v Sparu zasnovali tudi posebno nakupovalno vrečko z žepkom. "Ta je bila oblikovana z mislijo na kupca in njegovo trajnostno delovanje, zato imajo poseben žepek, ki je dodan prav z namenom, da vanj shranimo mrežaste vrečke in smo pripravljeni, da ju uporabimo ob naslednjem nakupu," so pojasnili. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 19:33 2. December 2023.

    mene ni nikoli v sparu zato se naj jebejo

  • 09:44 2. December 2023.

    S tem bo špar odgovornost do narave prebacil na pleča kupcev!! Vrečke bodo plačljive, plača kupec, špar bo še zaslužil …

  • 08:06 2. December 2023.

    Storili so to kar bi v Butalah storili že pred leti.S to potezo so dokazali, da se jim "fucka" za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.