Sodniška napaka sojenje postavila na začetek

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Umor v Dolu pri Ljubljani. Domnevnemu morilcu Primožu Čerinu grozi 30 let zaporne kazni. Primer je bil praktično že pri koncu, a ker se je sodniku "zareklo", se bo sojenje začelo znova.
Oglej si celoten članek

Aprila je slovensko javnost pretresla novica o umoru v Dolu pri Ljubljani. Kot se je izkazalo kasneje, naj bi 43-letni Primož Čerin petkrat ustrelil Fatmirja Bajramija zaradi izsiljevanja. Čerin, ki mu grozi 30 let zapora, se je zato znašel na zatožni klopi, njegov primer pa bi lahko že kmalu dobil epilog – če ne bi sodnik storil napake.

Med zaslišanjem ga je označil za obsojenega

Okrožni sodnik Zvjezdan Radonjić, ki je v tem primeru predsedoval sodnemu senatu, je na zadnji obravnavi postregel z neprimerno izjavo. Med zaslišanjem Čerinove zunajzakonske partnerice mu je ušla izjava, da je njen partner obsojen zaradi umora, poroča Dnevnik.

Sodnik: Šlo je za lapsus

Miha Kozinc
, sicer predsednik odvetniške zbornice in v tem primeru zagovornik obtoženega, je skočil s stola in predlagal Radonjiću, naj se izloči iz primera. Sodnik se je sicer opravičil, da je šlo za lapsus. Kozinčevo zahtevo je gladko zavrnil, ob tem pa si je v pisnem sklepu o zavrnitvi znova privoščil nekaj čudnih navedb. Konkretna vsebina zapisa ni znana, je pa Kozinc dejal, da je bil v končni fazi Radonjić kot predsednik senata na koncu izločen prav zaradi navedb v pisnem sklepu in ne zaradi besed, ki jih je izrekel na sojenju.

V primeru Čerina se bo moralo sojenje začeti znova. Primer je prevzela sodnica Jasmina Javornik, zaradi predodelitve pa bodo morali sestaviti tudi nov sodni senat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:53 9. November 2011.

    Sodnika bi bilo treba denarno oglobiti, ker bodo zaradi njegove šlamparije nastali stroški, ki jih bomo, seveda, plačali mi, davkoplačevalci! …

  • 09:31 9. November 2011.

    Ni samouk, ampak Zvjezdan Radonjić.

  • 09:29 9. November 2011.

    No zdaj ga naj pa za kazen povzročanja dodatnih stroškov , v drugem sojenju ribnejo na 40 let, pa naj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.