Nočni dež in sneg povzročala tudi nekaj preglavic

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Padavine ponehujejo, za njimi je ponekod, še posebej v višjih predelih države, ostala plast novozapadlega snega. Kje ga je največ?
Oglej si celoten članek

Sinočnje in nočne padavine so se marsikje končale s sneženjem. Moker sneg se je oprijemal tal in predvsem voznike prisili, da vozijo počasneje in strpno. Tega nekdo ni upošteval na gorenjski avtocesti med Vodicami in Povodjem, kjer se je v smeri Ljubljane zgodila nesreča. 

Pri Prevaljah je novozapadli sneg na cestišče podrl več dreves, v okolici Kranja pa je močno deževje ponoči poplavilo nekaj cest in stanovanj, pa tudi vrtec v naselju Zgornja Bela. 

Na Prometno-informacijskem centru opozarjajo na prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina - Col - Godovič in Godovič - Idrija, opozarjajo pa tudi, da sta prelaza Jezersko in Vršič prevozna le s snežnimi verigami. Težave pa v Vipavski dolini povzroča burja, saj je med Razdrtim in Novo Gorico na več odsekih uvedenega zapora tovornega prometa. 

 

Koliko ga je zapadlo?

Če je v visokogorju napadlo 25 centimetrov novega snega, pa količina snežnih padavin v nižinah ni bila velika in bodo sneg temeprature nad ničlo verjetno že tekom dneva stalile. Podatki na spletni strani Agencije za okolje pravijo, da je v Ratečah prek noči zapadlo 6 centimetrov, prav toliko tudi na Brniku, v Slovenj Gradcu pa 4 centimetre. Zgolj pobelilo pa je območje Ljubljane, Celja in Kočevja. 

A čaka nas le kratek predah. Po hladnejšem ponedeljku in torku bodo že v sredo državo znova zajele padavine, v severnih krajih bo lahko snežilo do nižin. Tudi obeti za novo fronto, ki prihaja nad naše kraje prihodnji konec tedna, so beli.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:32 26. November 2017.

    Še večja težava je pa pri nesposobnežih za volanom.

  • 10:01 26. November 2017.

    pri nas je težava ker ne plužijo pravočasni in nekateri vozniki, dars je prava lenoba nesposobna

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.