Šlampasti nadzorniki

Foto: Žurnal24 Slovenjgraški župan Matjaž Zanoškar je bil v četrtek jezen tudi na člane nadzorn
Komunala. Za poslovanje dobila rumeni karton, nadzornikom je župan pokazal vrata.
Oglej si celoten članek

“Plača direktorja podjetja Komunala Slovenj Gradec (KSG) in plača računovodkinje ostajata zamrznjeni do nadaljnjega, nadzorniki pa so razrešeni. Če se izrazim športno, izdajam komunali za poslovanje rumeni, nadzornikom pa rdeči karton,” je na četrtkovi tiskovni konferenci dejal slovenjgraški župan Matjaž Zanoškar.

Enkrat gor, drugič dol
Občina je zahtevala nevtralno revizijo, potem ko so se v javnosti pojavili namigi, da si želi direktor KSG Edvard Pušnik izplačati kar 82 tisoč evrov zaostalih, domnevno premalo izplačanih plač. Plačo naj bi namreč pred tem sebi in računovodkinji na lastno, kar ustno pobudo znižal, zatem pa spet zvišal, o čemer nadzorniki niso sklepali. Ti pa si tudi niso znižali sejnin in niso sledili sklepu vlade Republike Slovenije. “Skratka, v računovodstvu so poslovali šlampasto ne glede na to, da naj bi bile plače res nižje in jih bo mogoče izterjati po sodni poti,” je pojasnil Zanoškar. Ker pa še ni vse pojasnjeno, izplačila plač do nadaljnjega ostajajo zamrznjena, nadzorniki pa so razrešeni.

Ni videl poročila
“Od mene ne pričakujte, da bom komentiral nekaj, česar nisem videl,” pa nam je dejal Pušnik, ko smo ga prosili za komentar revizijskega poročila. “Vztrajam pa pri vsem, kar sem povedal na zadnjem mestnem svetu. Moja plača je med najnižjimi med direktorji koroških komunalnih podjetij. Ni slaba, a imam tudi veliko odgovornosti,” je takrat dejal Pušnik, katerega plača od 1. julija znaša okoli dva tisoč evrov neto, pred tem pa je bila za dobrih tisoč evrov višja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.