Ceste vzele še eno življenje: Silovito je počilo, voznik avta na mestu mrtev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Včeraj, 23. oktobra okoli 13.00, je bila Policija obveščena o prometni nesreči na tako imenovani Sabotinski cesti (v koridorju čez italijansko ozemlje), na regionalni cesti med Podsabotinom in Solkanom, kjer sta trčili dve osebni vozili.
Oglej si celoten članek

Oba udeleženca prometne nesreče sta državljana Slovenija z območja Severne Primorske. Po prvih zbranih podatkih je 69-letni voznik avtomobila vozil iz Podsabotina proti Solkanu in med vožnjo nenadoma zapeljal na nasprotni vozni pas ter čelno trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je iz nasprotne smeri peljala 65-letna voznica. V prometni nesreči je 69-letni voznik na kraju podlegel telesnim poškodbam, 65-letna voznica pa je utrpela predvidoma lažje telesne poškodbe.

Ker gre za ozemlje Italijanske republike, je ogled prometne nesreče opravila italijanska policija, slovenska policija je italijanskim kolegom nudila ustrezno pomoč in zavarovala kraj prometne nesreče ter urejala obvoz.

Na kraju so posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci, ki so s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila in na kraju nudili pomoč policiji ter novogoriškim reševalcem. Reševalci poškodovano voznico oskrbeli in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

O prometni nesreči so bili obveščeni pristojni pravosodni organi tako na slovenski kot italijanski strani državne meje.

Včeraj popoldne se je huda prometna nesreča zgodila tudi na štajerski avtocesti. Avto treščil v kombi, dve osebi umrli, tri so bile poškodovane. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 11:50 24. Oktober 2024.

    69 let je kandidat za nenadno slabost, infarkt, visok tlak, itd. Pri sebi sem ugotovil, kadar imam povišan tlak (stres), …

  • 11:10 24. Oktober 2024.

    covid cepiva delajo svoje...

  • 10:50 24. Oktober 2024.

    Slabi vozniki gredo v večna obračališča! Dobri,ki nas še služi sreča pa ostajamo! Preddvemi tedni je takšen idiot šel prehitevati …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.