SD: Pred komisijo o prodaji Mercatorja tudi Janša

Foto: Žurnal24 Mercator je prvič v zgodovini svoje prisotnosti na Hrvaškem občutil bojkot kupce
Po mnenju poslanske skupine SD bi morala komisija DZ za nadzor javnih financ ob obravnavi domnevnega oškodovanja državnega premoženja pri prodaji kapitalskih deležev Kad in Sod v Mercatorju prisluhniti tudi Janši.
Oglej si celoten članek

Po mnenju poslanske skupine SD bi morala komisija DZ za nadzor javnih financ ob obravnavi domnevnega oškodovanja državnega premoženja pri prodaji kapitalskih deležev Kapitalske družbe (Kad) in Slovenske odškodninske družbe (Sod) v Mercatorju prisluhniti tudi predsedniku vlade Janezu Janši. Predsednika komisije Milana Petka so zato pozvali, naj na torkovo sejo komisije povabi tudi Janšo, da pojasni svoje nedavne izjave glede nesmotrnosti prodaje Mercatorja za enega od časnikov.

Predsednik komisije je peto nadaljevanje nujne seje, na kateri člani komisije že od 14. septembra 2005 obravnavajo domnevno oškodovanje državnega premoženja pri prodaji kapitalskih deležev Kada in Soda v Mercatorju, sklical za torek, 11. december.

''Prodaja Mercatorja je bila napaka''
Ugotovitev o nesmotrnosti pri prodaji kapitalskih deležev Kada in Soda v Mercatorju je v pogovoru z naslovom Prodaja Mercatorja je bila napaka za enega izmed časopisov potrdil tudi premier Janša, je vodja poslanske skupine SD Miran Potrč zapisal v pozivu Petku. Kljub temu, da se je premier skril za izjavo "vlada ni sprejemala formalnih odločitev v postopkih prodaje" , v SD ne morejo mimo dejstva, da je ravno Janševa vlada nastavila ključne ljudi in nadzor nad njihovim delom v paradržavnih skladih.

V SD soglašajo, da je imela prodaja poleg razlogov, ki so navedeni v revizijskih poročilih, širše negativne posledice za Slovenijo in njeno prihodnost. Med njimi je zagotovo pomoč pri monopolizaciji slovenskega trga, prekomerni koncentraciji kapitala, povečanju bogastva posameznikov, spodbujanje klientelizma in širjenje slabih zgledov poslovnih praks, so zapisali v pobudi za povabilo Janše na sejo komisije.

Socialni demokrati zato predlagajo, da se na peto nadaljevanje nujne seje komisije za nadzor javnih financ o prodaji Mercatorja povabi tudi Janšo, da pojasni svoje izjave in tako pripomore k potrditvi ali zavrnitvi domnevnega oškodovanja državnega premoženja pri tej prodaji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.