RKS: Pirc Musarjeva bi razrešila Brunskoletovo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Izredna seja zbora članov Rdečega križa Slovenije. Jutri bodo odločali o predčasni razrešitvi generalne sekretarke Renate Brunskole, ki jo je predlagala predsednica RKS Nataša Pirc Musar.
Oglej si celoten članek

Pirc Musarjeva je nedavno za medije dejala, da je razrešitev generalne sekretarke Brunskoletove predlagala, ker z njenim delom ni zadovoljna, saj po njenem mnenju dela vodje strokovne službe ne opravlja na način, ki bi omogočal uresničitev programa oziroma vizije, ki jo je predstavila zboru članov in za katero se je zavezala, da jo udejanji. Neaktivnost generalne sekretarke na področju načrtovanja in realizacije aktivnosti za uresničitev vizije po mnenju Pirc Musarjeve ogroža pravočasno izvrševanje finančnega načrta.

Brunskoletovo je okoli 60-članski zbor članov RKS na predlog 18-članskega glavnega odbora za štiriletno obdobje imenoval sredi decembra 2014. Pirc Musarjeva pa je vodenje ene največjih humanitarnih organizacij v državi prevzela konec junija lani, in sicer po smrti predsednika RKS Franca Koširja decembra 2014.

Brunskoletova za vprašanja medijev ni dosegljiva, tudi Pirc Musarjeva ne želi povedati kaj več o konkretnih očitkih Brunskoletovi, dejala je le, da od ponedeljkove seje pričakuje, da "se bo spoštovala volja zbora članov".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • No do zdej vemo da se je marsikej dogajal v Rdečem križu Slovenije....marsikatere lumparije preden je Nataša prevzela funkcijo. Normalno …

  • 19:52 28. Februar 2016.

    Ma pa zato rada motorje!

  • 18:53 28. Februar 2016.

    ..in ne uporablja deodorantov...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.