Resno opozorilo inšpektorata za vse tiste, ki kupujete na teh spletnih straneh

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tržni inšpektorat RS je v okviru opravljanja nadzora poslovanja podjetja KK Trgovina, ki upravlja spletne trgovine na več povezavah, ugotovil, da je bilo podjetje s 17. oktobrom izbrisano iz poslovnega registra, zaradi česar se ne bi smelo več ukvarjati s spletno prodajo, a to kljub temu počne. Potrošnike zato poziva k previdnosti.
Oglej si celoten članek

Podjetje KK Trgovina je upravljalo spletne trgovine na povezavah https://kupujem-kvalitetno.com, https://unikatna-slovenija.si in https://jerihonska-roza.si/trgovina/, s 17. oktobrom pa bi moralo prodajo ukiniti.

Inšpektorat je v okviru pregleda spletne trgovine na povezavi https://kupujem-kvalitetno.com ugotovil, da se danes tam še vedno lahko izbira izdelke in jih nalaga v košarico, pred dokončnim nakupom pa je potrošnik obveščen, da razpoložljivi načini plačila niso na voljo, da pa je mogoče podjetje kontaktirati in se dogovoriti o alternativah. "S tem se pojavlja možnost, da se potrošnik individualno dogovori o načinu plačila in s tem možnosti nakupa," so navedli na inšpektoratu.

Nakup prek spletne trgovine https://unikatna-slovenija.si se medtem lahko še vedno izpelje do konca, prav tako se blago še vedno lahko pridobi prek spletne trgovine na povezavi: https://jerihonska-roza.si/trgovina/.

"Potrošnike opozarjamo na previdnost pri odločanju za nakup prek omenjenih spletnih trgovin. Podjetje je bilo namreč že pred izbrisom s strani tržnega inšpektorata obravnavano z vidika neizpolnitve pogodbe oziroma nedobave naročenega in plačanega blaga, kar se lahko nadaljuje tudi v prihodnje, pri čemer pa so zaradi izbrisa subjekta pristojnosti tržnega inšpektorata omejene," so poudarili v tem nadzornem organu.

Pojasnili so še, da se hkrati z naročilom prek naštetih spletnih trgovin podpira delo na črno, ki je prepovedano.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.