Rdeči križ začel deliti pomoč

Foto: Žurnal24 Povprečna pomoč Rdečega križa za odpravljanje posledic poplav bo 720 evrov. (Fot
Primanjkljaj. Zbrali so 168 tisoč evrov, za obnove hiš je po ocenah potrebnih trikrat več.
Oglej si celoten članek

Pomoč. Rdeči križ Slovenije (RKS) bo danes začel deliti pomoč tistim, ki so jim septembrske poplave uničile domove. Pomoč bo dobilo 278 družin; dobile bodo od 250 do največ tri tisoč evrov.

Največ denarja bo RKS razdelil na ljubljanskem območju, sledita Posavje in Dolenjska. Najmanj bodo dobili Notranjci.

RKS je doslej za ogrožene v poplavah zbral 168.487 evrov, iz svojega solidarnostnega sklada pa bo primaknil dodatnih 32 tisoč evrov. "Z zbranimi sredstvi smo sicer zadovoljni, vendar bi jih za pomoč prizadetim družinam potrebovali več," pravijo na RKS. Ocenjujejo, da bi za obnovo bivalnih prostorov potrebovali vsaj 500 tisoč evrov.

Akcijo zbiranja denarnih prispevkov za poplavljene bodo nadaljevali. Denar še vedno lahko darujete v njihove nabiralnike v poslovalnicah Nove Ljubljanske banke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.