Psa pokončala šest ovac in kozo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policija lastnika psov še išče.
Oglej si celoten članek

V naselju Šutna pri Krškem so podivjani psi na kmetiji pokončali šest ovac in eno kozo. "Po prvih ugotovitvah naj bi živali v ogradi pokončala dva večja psa," je pojasnila Alenka Drenik s PU Novo mesto in dodala, da policisti lastništvo psov še ugotavljajo.

Globa 200 do 400 evrov

Zakon o zaščiti živali določa, da mora skrbnik živali z ustrezno vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi zagotoviti, da žival ni nevarna okolici. Po ugotovitvi lastništva bodo zoper lastnika uvedli prekrškovni postopek. Posameznik, ki stori tak prekršek, se kaznuje z globo od 200 do 400 evrov.

Če bodo policisti ugotovili, da sta omenjena psa v preteklosti že povzročila ugriz, gre po zakonu o zaščiti živali za nevarnega psa. V tem primeru so v zakonu določene strožje zahteve za varstvo psa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.