Prve novice o današnjem neurju: Podrta drevesa, električna napeljava

Foto: PGD Kranj-Primskovo Neurje Kranj Foto: Občina Muta Neurje v občini Muta
"Nevihtno dogajanje se je v zadnji uri najbolj razživelo v osrednji Sloveniji. Tam smo do sedaj zabeležili že več kot 700 razelektritev," sporočajo z agencije za okolje.
Oglej si celoten članek

Malo pred 20. uro se je nad osrednjim delom države razbesnela močna nevihtna celica.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je naliv z vetrom v Ljubljani podrl več dreves, na območju Črnuč je močan veter podrl drog električne napeljave.

Gasilci so kraj zavarovali in posledice sanirali. Po podatkih Elektra Ljubljana je bilo okoli 21. ure brez elektrike 1.479 gospodinjstev. V slabe pol ure se je to število na območju Ljubljane povzpelo na 2.751.

Nevihta je dosegla tudi Koroško, od kjer poročajo tudi o toči. V prvi polovici noči obstaja velika možnost nastanka močnejših neviht tudi drugod po Sloveniji. 

V drugi polovici noči se bo nevihtno dogajanje umirjalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.