Proslava s polemikami

Foto: Žurnal24 Anton Šenkinc je predlagal, da bi vse primorske občine v prihodnje v svoje prora
Priključitev Primorske. Nova Gorica s svojo proslavo. Koper ni dal nič.
Oglej si celoten članek

“Naša občina je prispevala 15 tisoč, piranska 2.500, izolska in divaška pa po tisoč evrov. Pomagale bodo tudi občine Hrpelje - Kozina, Sežana, Pivka in Postojna, komenska in koprska pa, kot kaže, ne,” nam je povedal Anton Šenkinc, župan Občine Ilirska Bistrica, ki je v svoje roke prevzela organizacijo sobotne osrednje prireditve ob priključitvi Primorske k matični domovini, ko se je zapletlo z denarjem in je bila izvedba že pod vprašajem, saj država proslave finančno ni podprla.

“Ne tekmujemo”

Spet skrunitev
Hrib svobode. Prizorišče sobotne proslave so včeraj znova oskrunili vandali. S kljukastimi križi so porisali hiše na Hribu svobode in manjši spomenik pri železnici.

Že včeraj pa so svojo prireditev izpeljali v Novi Gorici. “Nikakor nimamo nobene tendence tekmovati ali kakorkoli zasenčiti dogodka v Ilirski Bistrici,” so na očitke o soliranju odgovorili na novogoriški občini in dodali, da k sodelovanju niso bili povabljeni.

“Izpadlo je, kot da severnoprimorskih županov jaz nisem povabil k sodelovanju, kar ni res. To je vodila zveza združenj borcev (ZZB) za vrednote NOB,” je pojasnil Šenkinc.

Lado Čeligoj, predsednik ilirskobistriškega odbora ZZB, priznava, da ZZB severnoprimorskih občin res ni prosila za sofinanciranje, ker so prispevale že za proslavo v Ajdovščini ob 65-letnici ustanovitve prve slovenske vlade, in da obžaluje polemike, ki so se zato razvile. “Primorska se ne sme deliti,” je poudaril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.