Priljubljene e-trgovine

Foto: Žurnal24
Slovenski nakupovalci za nakupe prek spleta zapravijo tudi več kot 700 evrov, najraje za potovanja in namestitev.
Oglej si celoten članek

V raziskavi, ki sta ja izvedla Valicon in Iprom, so ugotovili, da 44 odstotkov uporabnikov interneta nakupuje v spletnih trgovinah. Največ denarja porabijo za plačilo turističnih storitev, potovanja in namestitev. Vzorec je zajemal 8046 anketiranih, od katerih desetina prek spleta nakupuje praktično vsak dan. 57 odstotkov spletnih nakupovalcev se pred nakupom o izdelku pozanima na internetu.

Največkrat kupujemo oblačila
Anketiranci se prek spleta najraje odločijo za nakup oblačil in športne opreme (36 odstotkov), računalniške opreme (33 odstotkov) ter revij in časopisov. Najmanj jih tako nakupuje hrano (16 odstotkov), delnice, finančne storitve ali zavarovanja (13 odstotkov).

Koliko zapravimo?
V povprečju e-nakupovalci plačilu potovanj in namestitvi namenijo 720 evrov (20 odstotkov uporabnikov interneta). Za delnice in finančne storitve porabijo 706 evrov, za računalniško opremo pa 417 evrov. Najmanj denarja, 59 evrov, so uporabniki namenili za nakupe filmov in glasbe na DVD- in CD-medijih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.