V golfu in scenicu je bilo kar 23 ljudi

Foto: Profimedia Policija, fotografija je simbolična
Foto: Profimedia Policija, fotografija je simbolična
Državljanoma Bosne in Hercegovine in Srbije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobila.
Oglej si celoten članek

Z novomeške policije uprave so sporočili, da so danes zjutraj okoli 5. ure policisti PP Metlika na območju Krasinca ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf, bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža deset državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.   

Prav tako danes zjutraj okoli 7. ure so na avtocesti pri Dobruški vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Renault scenic srbskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 32-letni državljan Srbije prevaža 11 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Tri tujce je tihotapec prevažal v prtljažniku. 

Državljanoma Bosne in Hercegovine in Srbije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo. 

Nedovoljeni prehodi meje 

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Jereslavec, Rigonce, Rakovec, Kapele, Slovenska vas, Vrhje, Loče, Mihalovec) izsledili in prijeli 62 državljanov Sirije, 23 državljanov Afganistana, sedem državljanov Bangladeša, sedem državljanov Nepala, sedem državljanov Pakistana, sedem državljanov Turčije, šest državljanov Konga, štiri državljane Šrilanke, štiri državljane Iraka, tri državljane Indije, dva državljana Mongolije, dva državljana Maroka, dva državljana Somalije,

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:42 18. September 2024.

    Večletni zapor za prevoznika in odvzem avtomobila bo takojšnja rešitev !

  • 14:17 18. September 2024.

    In kdo jim kaj more? Ponudili jim bomo azil in lepo bodo živeli na nas račun. Seveda s samimi pravicami …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.