Pri preverjanju ukrepa prepovedi približevanja napadel policista

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Moškemu grozi zaporna kazen.
Oglej si celoten članek

Včeraj nekaj po 19.30 uri sta policista na območju Žalca opravila nadzor nad spoštovanjem izrečenega ukrepa prepovedi približevanja do oškodovanke, ki je bil izrečen 53-letnemu moškemu iz območja Žalca. Pri izvajanju nadzora veljavnega ukrepa so policisti ugotovili, da se je moški kljub prepovedi nahajal v stanovanju oškodovanke. Med postopkom preverjanja je uporabil nož, s katerim je napadel policista, ki sta opravljala uradno nalogo, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Policisti so uporabili prisilna sredstva in moškega obvladali. Osumljeni moški se je med postopkom sam z nožem lažje samopoškodoval. Na kraju mu je bila nudena zdravniška pomoč, nato pa je bil hospitaliziran. Policista sta bila lažje telesno poškodovana.

Kriminalisti in policisti so opravili ogleda kraja kaznivega dejanja in zbrali obvestila. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno državno tožilstvo zaradi suma kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 300. členu kazenskega zakonika.

Moškemu grozi kazen zapora od šestih mesecev do petih let.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.