Pri Kočevski Reki ponovno zagorelo

Foto: zajem zaslona
Foto: zajem zaslona
Nad krajem Borovce pri Kočevski Reki je v petek zvečer ponovno zagorelo, so za STA potrdili na upravi za zaščito in reševanje.
Oglej si celoten članek

Podtalnega požara, ki sta ga včeraj začela gasiti helikopter in air tractor, zjutraj pa z gašenjem nadaljevala, še niso omejili. Njegov obseg še ni znan, so dodali na upravi.

Nad krajem Borovce pri Kočevski Reki je zagorelo že v sredo. Kot so v četrtek sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je takratni požar najverjetneje zanetil udar strele. Policisti v helikopterju, policisti na terenu in gasilci so uspeli pravočasno preprečiti hujši požar, ki bi lahko bil težko obvladljiv zaradi nedostopnosti terena, so takrat še navedli na ljubljanski policijski upravi.

xxx

Požar se je zaradi močnega vetra včeraj razširil na več kot 30 hektarjev gozda. Pri gašenju požara pomagata tudi oba air tractorja. "Letali vodo zajemata v Kvarnerskem zalivu, za kar se zahvaljujemo kolegom iz Republike Hrvaške za izkazano pomoč," je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:16 17. Avgust 2024.

    Zadnjič je “udarila strela”. Ali čigani pečejo odojka?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.