Pošte s sodišča še nima

Foto: Aleš Beno
Foto: Aleš Beno
Mirku Tušu zaradi domnevnega podkupovanja grozi do pet let zapora, Tomažu Simoniču pa zaradi domnevnega jemanja podkupnine do osem let.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski preiskovalni sodnik je uvedel preiskavo zoper enega od najbogatejših Slovencev, lastnika celjske trgovske verige Mirka Tuša. Preiskavo zahtevajo ljubljanski tožilci, ki Tušu očitajo podkupovanje nekdanjega šefa državne agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek) Tomaža Simoniča. V zameno za stanovanje Simoniču v Piranu naj bi Apek brezplačno podelil frekvence Tušmobilu.

"Sklep o uvedbi preiskave smo prejeli 10. junija," pojasnjujejo na tožilstvu. Simoniču očitajo zlorabo uradnega položaja in jemanje podkupnine, Tušu pa dajanje podkupnine. Na sodišču poudarjajo, da jim sklepa o uvedbi preiskave osumljencema še ni uspelo vročiti po pošti, zato uvedba preiskave še ni pravnomočna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 10:42 25. Avgust 2013.

    S tabo vred, ki tukaj trosis negativne neumnosti brez kakrsnega koli dokaza ali cesar drugega s cimer bi lahko te …

  • 12:46 22. Avgust 2013.

    Očitno je res tako da državna podjetja pri nas ne smejo imeti konkurence oz. podjetja ki so boljša od državnih …

  • 12:23 22. Avgust 2013.

    Votko.....imaš popolnoma prav ! Ščitijo se zgolj državne firme, naši levičarji že dobro vedo zakaj jim ni za prodat državnih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.