Posnetek, ki razburja: "Namesto kužka bi lahko bil otrok"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Posnetek napada psov in kresanje mnenj.
Oglej si celoten članek

Profil spletnega omrežja Facebook z imenom Naše Velenje je delil video posnetek dogodka, do katerega je prišlo v tem mestu in ki očitno dviguje mnogo prahu. 

Prikazuje napad dveh večjih psov brez povodca na manjšega, ki ga je po posnetku sodeč sprehajala njegova lastnica, ob njej so še štirje ljudje, peti je otrok na drugi strani ceste, ki dvigne svoj skiro in želi z njim posredovati. 

Večja psa se za posredovanje okolice ne zmenita prav dosti, kako se prizor konča, posnetek ne daje slutiti. Objavo so na omenjenem profilu pospremili z besedami: "Namesto kužka bi bil lahko otrok". 

Pod posnetkom se je usulo na stotine komentarjev, uporabniki Facebooka zvečine obsojajo odvezana agresivna psa. Tudi sicer komentirajo, da je v Velenju velika težava odvezanih psov in komentirajo tudi izkušnje ostalih napadov. 

V skladu z našo zakonodajo mora sicer skrbnik psa na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je ta ves čas na povodcu. Če tega ne upošteva, se mu izreče globa v višini od 200 do 400 evrov. Nadzor nad izvajanjem tega zakona opravljajo policisti in občinski redarji.

Slovenija Psi lajajo vso noč, sosedi kličejo policijo, ko prispejo, sledi to ...

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:42 2. Oktober 2024.

    Kazen za lastnike psov, ki niso na sprehodih na povodcu, bi morala biti 2.000 do 4.000 eur. Upam, da bi …

  • 21:08 2. Oktober 2024.

    Mislim ta lastnica tamalga psa je prva debilna potem pa vsi ostali....

  • 20:38 2. Oktober 2024.

    Pomembno je, da ustvarjamo videz pravne države, kajne? Pa še to nam gre zelo slabo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.