Poseben za malčke študentov

Foto: Žurnal24 Župan Zoran Janković je povedal, da bi v študentskem programu Viškega vrtca zago
Študentski vrtec. MOL: Pravilnik zagotavlja, da bodo v njem le otroci študentov.
Oglej si celoten članek

Na ministrstvu za visoko šolstvo pravijo, da bi zagotovili denar za ureditev študentskega vrtca v Študentskih domovih v Ljubljani (ŠDL) v Rožni dolini, ko bosta zagotovljena pravna podlaga in prostor v študentskih domovih.

Otroci študentov
Varstvo. V Rožni dolini po podatkih ŠOS živi 32 študentskih družin z 41 otroci, od teh jih vsaj deset nujno potrebuje vrtec.

Direktorica ŠDL Ksenija Preželj pravi, da prostor že imajo, vendar je po njenem mnenju problem v zakonodaji.

Mestni svetniki Mestne občine Ljubljana (MOL) so včeraj sicer potrdili dodatne točke za otroke študentskih družin pri sprejemu v študentsko enoto vrtca.

Samo za študente
“Zdajšnja zakonodaja ne dopušča, da bi naredili vrtec zase. Vsi se lahko vpišejo vanj, vendar to ni v interesu študentskih domov. Srčno radi bi ga naredili, vendar samo za študentske otroke,” pojasnjuje Prežljeva.

Dodaja, da so imeli že lani pripravljene prostore, kjer bi lahko uredili vrtec, vendar se je zapletlo pri pravilih za sprejem.

Poudarja, da ne gre za diskriminacijo, ampak za to, da gre pri študentskih domovih za “strogo namenske prostore”, ki morajo biti v uporabi študentov.

Rešitev v pravilniku?
V ŠDL bi sicer uredili enoto Viških vrtcev, kar so potrdili tudi na MOL. Dodali so, da naj bi sprejem v študentski program zagotovil prav v ponedeljek spremenjeni pravilnik.

Ta bo zagotovil dodatnih 45 točk samo za otroke študentskih družin, ki so študenti Univerze v Ljubljani, bivajo v ŠDL, niso zaposleni ter bodo otroka vpisovali v Viške vrtce – študentski program.

Na MOL pojasnjujejo, da bo to zagotovilo, da bodo v ta program sprejeti samo otroci študentov in da drugi starši vanj svojih otrok ne bodo mogli vpisovati.

Podobno, da nov pravilnik zagotovlja pravnoformalne možnosti za študentski vrtec, menijo tudi v Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.