Pogačar dvakrat ponujal odkup NPU-ja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Direktor podjetja Ram Invest Igor Pogačar je ministrstvu za notranje zadeve lani dvakrat ponudil, da odkupi stavbo NPU-ja na Dimičevi v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) se nahaja v stavbi, za katero ministrstvo mesečno plačuje 136 tisoč evrov najemnine. Igor Pogačar je ministrstvu za notranje zadeve lani dvakrat ponudil odkup – vendar pa notranje ministrstvo na Pogačarjevi ponudbi ni niti odgovorilo.

Kot je poročal Pop TV, je Pogačar maja lani stavbo ponudil v odkup za približno 20 milijonov evrov; drugič pa je ponudil zamenjavo za 14 milijonov evrov in stavbo nekdanjega samskega doma na Jeranovi ulici v Ljubljani. Na ministrstvu so odgovorili, da nimajo dovolj sredstev za odkup stavbe NPU, omenjena televizija pa poroča, da so že samo v 21 mesecih za najemnino dali slabe tri milijone evrov.

Pred kratkim je sicer v stavbi Ram Investa potekala hišna preiskava zaradi spornih poslov z notranjim ministrstvom o najemu stavbe za potrebe NPU. Preiskava je bila tudi na MNZ, odstopil pa je državni sekretar Damjan Lah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.