Podrobnosti umora: Peterica 20-letniku grozila s smrtjo, oče odgovoril s streli

Foto: Dare Čekeliš Policijski trak
Štirje moški, stari od 25 do 29 let, so okoli 3. ure zjutraj poskušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo v okolici Vurberka, da bi pretepli tam stanujočega 20-letnega moškega.
Oglej si celoten članek

Moški so sprva na dvorišču poškodovali osebni avtomobil, potem pa skušali nasilno vstopiti v stanovanjsko hišo.

Razbili so kletno okno in grozili, da bodo 20-letnika ubili. Njegov oče je z balkona hiše s pištolo večkrat ustrelil v zrak.

Osumljenih to ni odvrnilo od napada, zato je 51-letni oče pritekel na dvorišče in tudi tam večkrat ustrelil proti moškim. Ti so tedaj začeli bežati k parkiranemu osebnemu avtomobilu, s katerim so se pripeljali na kraj dejanja.

Med begom je 25-letni osumljenec utrpel dve strelni poškodbi, 29-letni moški pa je utrpel smrtno strelno poškodbo in na kraju umrl.

Tragično Streljanje na Štajerskem: Umrli je bil fant zvezde našega Big Brotherja

Ostali trije, razen pokojnega, so se takoj za tem z osebnim avtomobilom odpeljali proti Mariboru, med potjo so jih policisti izsledili in ustavili v Dupleku.

Foto: Dare Čekeliš Streljanje v izolski bolnišnici

27-letnemu in 29-letnemu osumljencu so odvzeli prostost. 25-letnega osumljenca, ki je bil ranjen s strelnim orožjem, so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, kjer je še vedno hospitaliziran in ni v smrtni nevarnosti.

V nadaljnjem postopku je bila zaradi uboja in dveh poskusov uboja prostost odvzeta tudi 51-letniku.

Slovenija Streljanje v okolici Vurberka, umrla ena oseba

Včeraj zvečer so moška stara 27 in 29 let privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilništva.

Prav tako so s kazensko ovadbo k dežurni preiskovalni sodnici ptujskega sodišča privedli 51-letnega moškega.

Za vse tri je odredila sodno pridržanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 08:53 29. Maj 2018.

    Samo v naši banana republiki se zgodi, da te napade 5 ljudi v lastnem domu in si na koncu ti …

  • 18:28 28. Maj 2018.

    Nauk za vse huligane ki to berejo - jst bom z aresta pršu, ti pa iz groba n'kol več!

  • 17:54 28. Maj 2018.

    Atu očitam samo to, kot Celjskemu plcaju: Pre malokrat je zadel v meso..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.