"Podkupnine nisem prejel"

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Janša zatrjuje, da v trgovini z orožjem nikoli ni prejel nikakršne gotovine ali podkupnine. "To je odvračanje pozornosti od katastrofalnega upravljanja z državo," piše.
Oglej si celoten članek

"Nikoli nisem bil prejemnik kakršne koli gotovine od trgovine z orožjem niti kakršne koli podkupnine v kakršni koli obliki," je na spletni strani stranke SDS zapisal njen predsednik Janez Janša. Obtožbe proti njemu pripisuje odvračanju pozornosti "od brezposelnosti in katastrofalnega upravljanja z državo".

Janša piše, da so bili vsi postopki pri oboroževanju Slovenije v letih od 1990 do 1992, pri vzpostavitvi obrambnega sistema ter pomoči sosednji državi, ki je bila v interesu Slovenije, izvedeni legitimno in zakonito. "Tudi menjava in odprodaja viškov opreme iz zavzetih skladišč JLA, ki je omogočila nakup novih sredstev za slovenski obrambni sistem," je zapisal. "Zaradi embarga na uvoz orožja, ki je favoriziral agresorja (JLA), teh sredstev ni bilo mogoče kupiti z javnimi razpisi ali neposredno od posameznih držav."

Predsednik SDS nadaljuje, da je mnogo ljudi veliko tvegalo za uspeh in da je današnje "obtoževanje posameznikov brez podlage in brez dokazov ob 20. obletnici osamosvojitve in vojne za Slovenijo še posebej nizkotno". Trdi, da so se od leta 1993 do 1997 "politično posebej motivirani preiskovalci zaganjali v to temo" in da bi morali v primeru utemeljenih sumov na "licu mesta ukrepati s pravnimi sredstvi".

V zaključku zapiše, da je s "propagando in medijskimi monopoli" mogoče blatiti politične tekmece, se pa na tak način ne da "reševati nakopičenih gospodarskih in socialnih problemov", prav zato pa "Slovenija vse bolj zaostaja".

Nekdanji pripadnik Vojaške obveščevalne službe (VOS) je za četrtkovo oddajo Pogledi Slovenije na nacionalni televiziji zatrdil, da je nekdanji direktor VOS Andrej Lovšin po navodilu Janeza Janše vodil gotovinsko prodajo orožja iz skladišč JLA. Pri tem naj bi mu pomagala Franci Cimerman in Toni Pajnkiher, kar oba zanikata. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.