Pražena jetrca s pire krompirjem in sortirano zelenjavo, ki jih je pripravila Simona Maček iz Radovljice, in rulada, nadevana s krvavico, kozice v smetanovi omaki ter široki rezanci s korenčkom in kolerabo, ki jih je pripravil Tomaž Privošnik iz Celja, so jedi, ki jih je strokovna komisija na včerajšnjem prvem od treh predtekmovanj obetavnih kuharjev srednješolcev na Srednji šoli za gostinstvo in turizem (SŠGT) Celje prepoznala kot najboljše in najizvirnejše. Oba dijaka se bosta aprila pomerila tudi v finalnem tekmovanju.
Iskan poklic
"Mladih, ki se odločajo za poklic kuharja, je vse manj, čeprav je ta poklic na trgu zelo iskan. Projekt Tuševa kuharska zvezda ga predstavlja kot privlačnega in zanimivega," je ob koncu tekmovanja, ki se ga je udeležilo 17 dijakov iz devetih slovenskih srednjih gostinskih šol, poudaril Iztok Leskovar, ravnatelj SŠGT Celje.
Mladim kuharjem pa so med kuhanjem pod prste gledali tudi učenci višjih letnikov okoliških osnovnih šol in dijaki, med katerimi so bili tudi dijaki pobratene gostinske šole iz Beljaka.
Po hodnikih je omamno dišalo
Tuševa kuharska zvezda. Sedemnajst dijakov iz devetih srednjih gostinskih šol je kuhalo in peklo.