Pejovnik bo plačal kazen

Foto: Anže Petkovšek slovenija 06.12.12, protest, studentski protesti proti solninam in drugo, studen
Študenti. Ker so šli pred parlament, kazen rektorju, tajnici in univerzi.
Oglej si celoten članek

"Nad globo smo ogorčeni, ker je celoten protest potekal vzorno," pojasnjujejo na Univerzi v Ljubljani (UL). Policijska uprava Ljubljana je potrdila, da je izrekla globe fizični in pravni osebi ter odgovorni osebi pravne osebe.

Plačala bosta sama

Kazen v višini 500 evrov je tako prejela UL, rektor Stanislav Pejovnik in tajnica kot vodja shoda pa vsak 250 evrov; zadnja zatrjujeta, da bosta globo plača sama. Shod proti rezom v visokem šolstvu se je začel na Kongresnem trgu in nadaljeval na Trgu republike. Po uradnem zaključku se udeleženci kljub pozivom tajnice in policije niso razšli ter so sklenili človeško verigo okoli parlamenta. Globa je bila izrečena, ker to ni bilo prijavljeno.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 16:45 16. Januar 2013.

    Od naštetih je treba kaznovati le Gantarja, tako kot si rekel: vsakega petega levičarja.

  • 10:33 16. Januar 2013.

    Globa za neprijavo, OK. Sam trenutno imamo na sceni DVA "veljaka", ki sta pozabila prijavit par stvari. Se jima je …

  • 10:12 16. Januar 2013.

    Naj ti da bog zdravja, razumnih pa Janša itak ne potrebuje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.