Pahor predstavil prioritete

Foto: Žurnal24 (Foto: Dejan Mijović)
Pahor predstavil prioritete vlade do konca mandata. Vizjak: Zadovoljni bi bili, če bi se usklajevali tudi z opozicijo.
Oglej si celoten članek

"Konsolidacija javnih financ, izboljšanje pogojev za delovanje podjetij, izboljšanje plačilne discipline in delovanja trga dela, učinkovitejši pregon gospodarskega kriminala ter strukturni ukrepi in institucionalne prilagoditve," so po besedah premierja Boruta Pahorja prioritete vlade do konca mandata. Teh šest prioritet bo po njegovih besedah zahtevalo sprejetje 27 zakonov.

Ob tem tako v koaliciji kot opoziciji opozarjajo, da je pomembno, da prioritete ne ostanejo le na papirju, in drug drugega pozivajo k sodelovanju. "Konkretne prioritete vsaj deloma pomirjajo najbolj zahtevne kritike te vlade in koalicije, ki venomer ponavljajo, kako je vlada nesposobna," ocenjuje Dušan Kumer iz SD in dodaja, da je pri tem treba ovrednotiti dosedanje alternativne predloge opozicije, ki bi po njegovem mnenju lahko privedli do grškega scenarija.

Na predlagane ukrepe pozitivno gledajo tudi v največji opozicijski stranki SDS, čeprav so po besedah Andreja Vizjaka nekoliko pomanjkljivi. Ob tem Vizjak prosi Pahorja, naj naredi kaj več za to, da bodo te rešitve tudi uveljavljene, "da ne bodo ostale zgolj lepo napisane želje, ki se bodo na koncu zaradi napak pri sprejemanju povsem zaprašile v predalih". Premierja poziva, naj se o konkretnih rešitvah usklajuje znotraj koalicije in s socialnimi partnerji, pri čemer bi bil zadovoljen, če bi se vlada usklajevala tudi z opozicijo. Poziv k sodelovanju je po njegovi oceni nujen in je lahko "krona uspeha".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.