Pahor o delu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Dan odprtih vrat v uradu predsednika.
Oglej si celoten članek

Razlike med ljudmi ne smejo biti prevelike, če hočemo obdržati družbo povezano, je po besedah predsednika republike Boruta Pahorja temeljno sporočilo današnjega praznika dela. Ob današnji 15. obletnici vstopa Slovenije v EU pa je državljane pozval k udeležbi na evropskih volitvah.

Ob današnjem prazniku dela je v uradu predsednika potekal dan odprtih vrat. Pahor je v nagovoru približno 200 obiskovalcem poudaril, da delo ostaja temeljna vrednota in je tudi temeljno merilo našega položaja v družbi. "Razlike med nami, izhajajoče iz dela, pa ne smejo biti prevelike, če hočemo obdržati družbo povezano," je izpostavil kot temeljno sporočilo današnjega praznika.

Po njegovih besedah bomo namreč ohranili in okrepili naš razvoj samo tako, če bodo socialne razlike med ljudmi vzdržne. Razlike med ljudmi bodo sicer vedno obstajale, nekatere so tudi popolnoma legitimne, a Pahorju se zdi, da bodo bolj uspele tiste družbe, ki bodo bolj obvladovale socialne razlike med ljudmi. Če bi se te razrasle, bodo namreč dvomi in nezaupanje v sistem tako veliki, da bi ga lahko ogrozili, je posvaril Pahor.

Slovenija Pahor v Bruslju: Opravil sem vse naloge

"Evropa nam je veliko dala"

Spregovoril je tudi o današnji 15. obletnici vstopa Slovenije v EU. Da je slovenski narod pred 15 leti postal enakovreden član polmilijardne evropske skupnosti, je za Pahorja "kolosalen zgodovinski dosežek". Prepričan je, nam je Evropa veliko dala, ne samo miru in varnosti, ampak tudi socialni in materialni razvoj.

Se je pa po 75 letih znašla v krizi, zato "ta Evropa zdaj potrebuje naš glas", je dejal in obiskovalce pozval k udeležbi na evropskih volitvah 26. maja.

Popoldne pa se bo predsednik Pahor udeležil prvomajskega praznovanja v Opatjem selu, kjer bo imel slavnostni nagovor.

Slovenija Pahor spregovoril o sosedih

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:14 1. Maj 2019.

    Borut v življenju ni naredil nič kar se tiče dela, samo opleta jezik, pa še ta je rdeč....

  • 16:01 1. Maj 2019.

    Pahorja je zelo dobro opisala gospa za BOB dneva ; "Državljanom bi ustrezalo, če bi akcijo proti sovraštvu vodili formalni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.