Pahor na obisku v Makedoniji

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsednik republike Borut Pahor se bo danes in v sredo mudil na uradnem obisku v Makedoniji. Glavna tema njegovih pogovorov v Skopju bo krepitev dvostranskega sodelovanja med državama.
Oglej si celoten članek

Kot poudarjajo v Pahorjevem uradu, sodelovanje med državama na gospodarskem in razvojnem področju zavzema posebno pomembno mesto. V pogovorih bodo posebej izpostavljene priložnosti za slovenske vlagatelje na področju obnove in izgradnje energetskih objektov ter pri ekoloških projektih, v sektorju turizma in pa pri zgodnji pridelavi hrane.

Pahor bo v sredo med drugim obiskal lani odprto hidroelektrarno Sv. Petka na reki Treski. Gre za eno največjih investicij na področju energetike na Zahodnem Balkanu v zadnjih letih, katere gradnjo je vodil slovenski Riko.

Govorila bosta tudi o približevanju Makedonije EU

Pahor bo z gostiteljem, makedonskim predsednikom Gjorgjem Ivanovom danes govoril tudi o približevanju Makedonije EU in članstvu v Natu. Napredek v tej smeri že nekaj časa blokira Grčija zaradi spora glede uradnega imena Makedonije.

Kot so zapisali v Pahorjevem uradu, bo Slovenija še naprej "podpirala Makedonijo pri procesu uresničevanju reform, potrebnih za evroatlantske integracije, kot tudi pri reformah, ki omogočajo učinkovitejše delovanje države same".

Foto: EPA Gjorge Ivanov Predsednika bosta poleg tega izmenjala poglede na aktualno dogajanje na Zahodnem Balkanu. Pri tem bodo v ospredju priprave na prihajajoči vrh procesa Brdo, ki ga bo 25. julija na Brdu pri Kranju Pahor gostil skupaj s hrvaškim kolegom Ivom Josipovićem.

Slovenskega predsednika bosta v okviru obiska v sredo sprejela še predsednik sobranja Trajko Veljanovski in premier Nikola Gruevski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:54 16. Julij 2013.

    NO, PA ŠE O, POTEM BO PAHORČEK MAL SKOČIL NA OHRID IN UGOTAVLJAL, KAKO LAHKO INVESTIRAMO V MAKEDONSKI TURIZEM..., OH …

  • 11:51 16. Julij 2013.

    mogoče se varaš? kaj pa šarmantnost, optimizem, povečana prodaja izdelkov na makedonskem trgu - kaj pa uvoz "eko" IN PRODAJA …

  • 11:13 16. Julij 2013.

    Obvlada praznjenje kontejnerjev, pakiranje za tekočim trakom in asfaltiranje cest, pa še kaj bi se najdlo. Ampak to dela samo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.