Orka ubila trenerko med predstavo

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Tillikum, kit ubijalec, ima na vesti že tri človeška življenja. Tokrat je med predstavo ubil 40-letno trenerko.
Oglej si celoten članek

Obiskovalci predstave v vodnem parku Sea World na Floridi so obnemeli. ''Kita je ravno pobožala po glavi, ko jo je zagrabil in potegnil v bazen,'' je dejal Chuck Tompkins, predstavnik Sea Worlda. Po besedah ene izmed obiskovalk pa je trenerka ravno zaključila s pojasnjevanjem, kaj vse bodo videli, ko jo je kit Tillikum zagrabil in začel nasilno stresati.

Sprva so se poročila o incidentu precej razlikovala. Predstavniki parka in policije so bili najprej prepričani, da je šlo za nesrečo. Trenerki s 16-letnimi izkušnjami naj bi spodrsnilo ob robu bazena, vendar pa so gledalci vseskozi trdili, da jo je orka zagrabila za pas.

Prestrašene obiskovalce so po incidentu evakuirali, Sea World pa je odpovedal nekaj predstav.

Serijski morilec?
Tilly, kot ljubkovalno kličejo kita, ima zelo burno preteklost. Prvič so ga okrivili za utopitev svojega trenerja leta 1991 v Kanadi. Leto kasneje je prišel v sedanje domovanje. Drugi incident se je pripetil leta 1999, pristojni so takrat odkrili golo truplo moškega, ki je ležal na hrbtu kita. Menijo, da se je moški med obiskom vodnega parka skril in nato skočil v bazen, kjer se je utopil.

Živali niso nič krive
Peta, organizacija za zaščito živali, je smrt trenerke označila za "nepotrebno tragedijo''. ''Že leta Peta poziva Sea World, naj oceanskih sesalcev ne zapira v prostore, ki so za njih veliki kot kopalna kad,'' je organizacija zapisala v sporočilu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.