Novo: Znano, kje bo padlo največ dežja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Spet bomo odpirali dežnike. Znano, kje bo največ padavin.
Oglej si celoten članek

Kot smo poročali, Evropo bodo dosegli ostanki tropskega ciklona Kirk. Z njim bo povezana vremenska fronta, ki bo v četrtek dosegla naše kraje. "Ob prihodu hladne fronte nad severno Italijo in severnim Sredozemljem bo nastal razmeroma plitek sekundarni ciklon, ki bo v drugi polovici dneva in v noči na petek prinesel padavine in nekaj neviht tudi našim krajem," opozarjajo na agenciji za okolje.

Nekje pada že nocoj; zvečer se bodo padavine krepile in širile proti vzhodu. Jutri se bo delno razjasnilo, na zahodu bodo občasne padavine, napovedujejo na Arsu.

Jutri zjutraj bodo padavine večinoma ponehale, le v hribovitem svetu na zahodu bo še občasno rahlo deževalo. Čez dan bo povečini delno jasno z nekaj dežja na zahodu. Še bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23 °C.

V četrtek že dopoldne dež

V zahodni Sloveniji bo v četrtek že dopoldne začelo deževati, popoldne pa se bodo padavine s posameznimi nevihtami širile proti vzhodu. Ob morju bo pihal jugo, drugod okrepljen jugozahodni veter. 

Portal neurje.si objavlja, da bo največ dežja padlo v Posočju - do 300 mm.

xxx

V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne in zvečer bo nastala kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V soboto bo precej jasno, le v alpskem svetu bo sprva več oblačnosti.

Napoved od 12. do 17. oktobra 

Od sobote do četrtka bo nad vzhodno in srednjo Evropo ter Alpami območje visokega zračnega tlaka.

Kaže na večinoma suho in delno jasno vreme. Zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah marsikje megleno. Jutranje temperature bodo med 5 in 10, najvišje dnevne pa v soboto in nedeljo okoli 15, nato pa med 18 in 23 stopinj.

Svet Floridi se približuje "pošast", meteorologa premagala čustva Slovenija Vreme: Zelo se bo otoplilo, potem pa ...

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.