Novo sporočanje končno tu

Foto: Žurnal24 Facebook želi revolucionirati način spletnega sporočanja. (Foto: Reuters)
Tudi pri nas so uporabniki, ki so to predčasno zahtevali, dobili Facebookovo elektronsko pošto. Nov sistem prinaša tudi druge novosti.
Oglej si celoten članek
Če novosti ne opazite, lahko za dostop do novega sistema zaprosite tukaj.

Slovenski uporabniki Facebooka, ki smo pred tem dali prošnjo za nov sporočilni sistem, smo novost očitno končno dočakali. Nov sistem je sicer že novembra lani napovedal ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg.

Pošta @facebook.com
Največja novost so elektronski naslovi z obliko uporabnik@facebook.com, ki so povsem združljivi z običajnimi elektronskimi naslovi. Socialno spletno omrežje je tako mogoče uporabljati tudi za vsakodnevno komunikacijo prek elektronske pošte.

Še vedno pa v nov sistem ni mogoče vključiti mobilnega telefona; Slovenije namreč ni mogoče izbrati, čeprav je med drugim že mogoče izbrati Hrvaško, Srbijo ali na primer Ruando.

Vse na enem mestu
Pri Facebooku so se uvedbe pošte lotili zelo ambiciozno, sporočanje preko elektronske pošte pa nameravajo narediti še manj formalno. Facebookovo sporočanje tako ne razlikuje med elektronskimi sporočili, pogovori in SMS-i, saj se vsi kažejo znotraj istega pogovora.

Nov poštni sistem bo sporočila razporejal glede na to, ali pošiljatelja poznate (torej ali je vaš prijatelj tudi na Facebooku) ali ne. Omogoča tudi pošiljanje priponk po elektronski pošti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.