Novo glede poškodovanega Air Tractorja

Foto: Uprava za zaščito in reševanje
Foto: Uprava za zaščito in reševanje
Na popravilo v Španijo.
Oglej si celoten članek

Kot smo poročali, pri gašenju z letalom Air Tractor v okolici Ilirske Bistrice je pred dobrim tednom dni prišlo do letalskega incidenta ob pristanku letala na letališču Portorož. 

Letalo ni pristalo na kolesih, pač pa na amfibijskem podvozju. Pilot k sreči ni bil poškodovan, prav tako letalo ni utrpelo večjih poškodb. 

Kot so danes sporočili z Uprave za zaščito in reševanje RS bo šel Air Tractor na preventivno zamenjavo plovcev v Španijo in se bo vrnil predvidoma še ta teden. 

Kot je povedal generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Leon Behin, je zamenjava plovcev preventivni ukrep, ki je povezan s plovnostjo letala. Zamenjava pa po njegovih besedah ne bo financirana iz sredstev uprave za zaščito in reševanje oziroma Republike Slovenije.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:40 30. Julij 2024.

    A ga je prišel iskat Šarec z gasilskimi avtom in utripajočimi lučkami? Me le zanima...

  • 21:32 30. Julij 2024.

    Ob nezgodi, ko je bilo ugotovljeno, da je s pilotom vse v redu, sem se tudi malo pohecal. Mater kako …

  • 20:47 30. Julij 2024.

    Na koncu bo več na popravilu kot v akcijah gašenja. Podobno kot s tistim vladnim jetom..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.