Nove selitve še v zraku

Foto: Žurnal24 Ali je jama pred Celovškimi dvori, kjer naj bi po prvih načrtih stal poslovni ho
Stečajni upravitelj: zagotoviti je treba ogrevanje in prevzeme stanovanj ter narediti evidenco.
Oglej si celoten članek
Vsaj pet v stečaj
Podizvajalci. Če NLB podizvajalcem v Celovških dvorih ne bo predala izbrisnih pobotnic za stanovanja, ki so jih dobili za plačilo, bo vsaj pet podjetij šlo v stečaj, okoli sto ljudi pa bo ostalo brez dela, je napovedal Mirko Požar, predstavnik podizvajalcev. Povedal je še, da so mu na NLB pred kratkim povedali, da je zdaj stanje drugačno kot poleti, ko so dejali, da bodo izbrisne pobotnice dali, ko bodo Celovški dvori dobili uporabno dovoljenje, in da zato obljube ne morejo izpolniti. NLB. “Banka izroči izbrisne pobotnice takrat, ko je terjatev, ki je zavarovana s hipoteko, poplačana,” so na NLB odgovorili na vprašanje, kdaj bodo podizvajalcem predali izbrisne pobotnice.

Najprej je treba urediti fizično in požarno varovanje ter priključiti ogrevanje v prvih treh lamelah, ki so za zdaj neogrevane, je po petkovem obisku Celovških dvorov skupaj z upravnikom ocenil Bojan Klenovšek, stečajni upravitelj Vegrada AM.

Dodal je, da je najpomembnejše, da se zdaj zavarujejo pred nastajanjem škode, da se neprevzeta stanovanja vzdržujejo ter pripravijo na zimo in prevzem. V stanovanjih je po njegovih besedah treba dokončati le še manjša dela.

Šele zdaj evidenca
Prejšnji teden je prevzel vse kupoprodajne pogodbe, zato bo lahko sestavil evidenco prodanih in neprodanih stanovanj. Še vedno namreč ni znano, koliko od 833 stanovanj je do stečaja ostalo neprodanih; razen 426, ki so jih kupili Mestna občina Ljubljana (MOL), Javni stanovanjski sklad (JSS) MOL in Stanovanjski sklad RS (SSRS). Sestal se je tudi že s predstavniki JSS MOL in Nove Ljubljanske banke (NLB), načrtuje pa tudi srečanje z vsemi individualnimi kupci. Tako bo šele v prihodnjih dneh znano, kako bodo potekali nadaljnji prevzemi stanovanj. Pri tem je dodal, da so mu na NLB zatrdili, da bodo “konstruktivno sodelovali”, in zanikal navedbe, da je banka že zasegla neprodana stanovanja.

O datumih še nič
SSRS je svojih 75 stanovanj že prevzel, JSS MOL in MOL pa sta prevzela 201 stanovanje, 150 v prvi, drugi, tretji in četrti lameli pa še ne. Direktorica JSS MOL Jožka Hegler je povedala, da bodo preostala stanovanja prevzeli, ko bodo za normalno rabo stanovanj usposobljeni skupni deli in ko bodo odpravljene vse večje nepravilnosti v stanovanjih.

150 stanovanj še morata prevzeti JSS MOL in MOL.

Za odpravo napak je sicer zadolžen investitor, ki pa tega ni bil zmožen narediti. Zdaj bo pri tem sodeloval stečajni upravitelj, kljub temu pa Heglerjeva ni mogla napovedati, kdaj bodo preostala stanovanja prevzeli in kdaj se bodo novi upravičenci lahko vselili.

Napake na stanovanjih bosta kupca, JSS MOL in MOL, odpravljala na stroške prodajalca in jih po dogovoru s stečajnim upraviteljem poravnavala iz zadržanih obrokov kupnine. “Po dozdajšnjih, a še nedokončnih izračunih bi zadržani obroki kupnine lahko zadostovali za pokritje stroškov za odpravo napak in pomanjkljivosti,” je dodala Heglerjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.