Morali so jo rešiti izpod plazu, bila je slabo odzivna ...

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
Na območju, kjer se je sprožil plaz, je bilo 11 oseb ...
Oglej si celoten članek

Uprava za zaščito in reševanje poroča o nesreči v gorah okoli 11.30 na območju Solčave.

Kot je za Žurnal24.si pojasnila tiskovna predstavnica celjske policijske uprave Milena Trbulin, se je na območju Turskega žleba sprožil snežni plaz, ki je poškodoval dve osebi.

Na širšem območju Turskega žleba se je v času, ko se je sprožil plaz, po informacijah policije zadrževalo 11 planincev in turnih smučarjev.

Na Upravi RS za zaščito in reševanje sicer opisujejo, da se je ena zasuta oseba sama rešila izpod plazu. Drugo so rešili iz plazu, bila je slabo odzivna. Poškodovani so nudili pomoč prisotni na kraju.

Gorski reševalci GRS Celje in ekipa HNMP z Brnika s helikopterjem Slovenske vojske so poškodovano oskrbeli, z vitlom potegnili v helikopter in prepeljali v SB Celje.

Dežurna ekipa HNMP iz Brnika je še eno poškodovano osebo s helikopterjem odpeljala iz Okrešlja v Logarsko dolino.

Gorski reševalci GRS Celje, GRS Tržič in GRS Maribor so z lavinskimi psi preventivno sondirali območje plazu.

Danes tudi reševanje iz Drave

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje so ob 11.42 v naselju Gortina v občini Muta v reki Dravi opazili osebo. Gasilci PGD Muta so s čolnom osebo rešili na brežino reke in ji nudili prvo pomoč ter jo v oskrbo predali reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem, ki so jo odpeljali v SB Slovenj Gradec.

Fotografija je simbolična.

Covid-19 Znano, kako so policisti odkrili zabavo

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.