"Ne rabim odveze, gospod sodnik"

Foto: Žurnal24 Schollmayerjev zagovornik zahteva, da se prvo zaslišanja inšpektorice ne upoštev
Davčna utaja. Sodišče od inšpektoric zahteva izrecno dovoljenje, da lahko razkrijeta davčno tajnost.
Oglej si celoten članek

Davčna tajnost. Sodnik, ki presoja ali je poslovnež Jurij Schollmayer svojemu nekdanjemu podjetju Bebe nezakonito pridobil za okoli 320 tisoč evrov, zahteva izrecno dovoljenje davčne uprave, da smeta davčni inšpektorici sodišču razkriti podrobnosti nadzora, ki naj bi pokazal domnevno Schollmayerjevo neplačilo davčnih obveznosti za leto 2002.

“Odveze varovanja tajnosti ne potrebujem. Vi sodnik morate le zagotoviti, da v dvorani ni občinstva, ko bom govorila o davčni tajnosti. Imam takšno navodilo mojih nadrejenih,” je včeraj sodniku pojasnjevala inšpektorica Ruža Smolnikar, ko bi morala biti zaslišana.

V kolikor si bo tudi uradno pridobila dovoljenje za razkritje, bo na nadaljevanju sojenja Schollmayerju predvidoma sredi marca morala pojasniti, kaj je navajal v obrazcu za obračun davka za leto 2002.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.