Možna krajevna neurja

Foto: Meteoalarm.eu
Foto: Meteoalarm.eu
Danes popoldne in zvečer so možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra. Na manjših območjih se lahko pojavi tudi toča.
Oglej si celoten članek

Dopoldne bo zmerno do pretežno oblačno, na vzhodu države še deloma sončno. Občasno bo deževalo predvsem ponekod v zahodni in severni Sloveniji, posamezne plohe ali nevihte pa so možne tudi drugod. Današnje najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 31 stopinj Celzija.

Hladna fronta nas bo od severozahoda dosegla popoldne. Proti večeru bodo krajevne padavine, ponekod nevihte, od severa pogostejše in se bodo ponoči razširile nad vso Slovenijo. Napovedani so tudi močnejši nalivi.

Dež naj bi do jutra večinoma ponehal, kljub temu pa bodo čez dan možne posamezne plohe. S prehodom vremenske fronte bo v naše kraje dotekel občutno hladnejši zrak. Jutrišnje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 26 stopinj Celzija.

Reke bodo pričele naraščati

Zaradi napovedanih popoldanskih padavin se pričakuje naraščanje rek v večjem delu države. Po podatkih Agencije RS za okolje (ARSO) se bodo pretoki rek povečali do srednjih. Ob močnejših neurjih lahko zlasti v hribovitih predelih države narastejo manjši vodotoki in hudourniki. Opozarjajo, da pri tem lahko na izpostavljenih območjih pride do razlivanj in površinskih nanosov zemljine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.