MNZ bo vztrajal na dodatku za policiste

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
"Obljube je pač treba držati in policiste za dodatno naloženo delo tudi ustrezno plačati," so se na včerajšnje napovedi generalne državne sekretarke Helene Kamnar, da bo vlada še enkrat premislila glede dodatka za policiste, odzvali na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ).
Oglej si celoten članek

Po prepričanju MNZ je bil dodatek policistom obljubljen že leta 2006, ko se je obravnava večine prekrškov iz sodnikov za prekrške prenesla na policiste, "s čimer je policija postala največji prekrškovni organ v državi". Zato bo, kot so zapisali, MNZ vztrajal pri izplačilu tega dodatka.

Dodatek za stalnost bo policistom izplačan v višini 0,33 odstotka, "tako kot je določeno v zakonu o sistemu plač v javnem sektorju za vse ostale primerljive poklice, v zakonu o organizaciji in delu policije pa bo ta dodatek zapisan v višini 0,5 odstotka, tako kot je to določeno v področnih zakonih tudi za vse ostale primerljive poklice", pojasnjujejo na MNZ. Višji odstotek za policiste bi tako, kot za primerljive poklice, veljal samo v primeru spremembe plačnega zakona, še dodajajo na MNZ.

Črtanje dodatka zaradi pomanjkanja denarja

Kot smo poročali včeraj, je generalna sekretarka vlade Helena Kamnar napovedala znižanje dodatka na stalnost z 0,5 na 0,33 odstotka in ponovno preučitev dodatka za delo prekrškovnega organa.

Glede novega dodatka za delo prekrškovnega organa, do katerega bi bili upravičeni le policisti, pa bo vlada preučila, kdo vodi prekrškovne postopke. Če bi bilo do dodatka upravičeno veliko uslužbencev, bi zaradi pomanjkanja denarja vlada lahko ta dodatek tudi črtala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:38 24. Julij 2011.

    no nehaj...kaj nevidiš da je vedno ista mafija na oblasti...ti pa so gensko zapriseženi da ne dajo nič poštenemu delovcu..še …

  • 10:33 24. Julij 2011.

    veš kaj ...moje celo življenje je ZASTOJN v primerjavi z plačami policistov. Naj polcisti vzamejo odgovornost za sedanje razmere v …

  • 05:31 23. Julij 2011.

    privat / danes, 22:24<br /><br />LAŽNIVEC;<br />Če bi bilo tako, bi bili v Afriki, naštej 10 normlno poslujočih slovenskih podjetij …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.