Ministra Hojsa čakajo ure in ure mučne razprave

Foto: STA/Daniel Novakovič Aleš Hojs Foto: Danijel Novakovič/STA Aleš Hojs Foto: Žurnal24 Aleš Hojs
V Levici so zoper ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa spisali novo interpelacijo.
Oglej si celoten članek

Očitajo soustvarjanje izrednih razmer, odgovornost za policijsko nasilje, protiustavno omejevanje človekovih pravic ter politizacijo in militarizacijo policije, poroča 24ur. Levica je osnutek interpelacije poslala v usklajevanje partnerjem v KUL.

V besedilu interpelacije ocenjujejo, da je bila policiji na protestih 5. oktobra več kot očitno ukazana eskalacija konfliktov. Izpostavljajo, da je bil 9. člen zakona o nalogah in pooblastilih policije, ki omogoča omejitev gibanja, aktiviran prvič v zgodovini Slovenije, pred letošnjim letom pa je bil vodni top, ki je zdaj v uporabi vsak teden, uporabljen le enkrat. Hojsu očitajo še, da namesto minimalne sile za zastraševanje uporablja princip čim večje uporabe sile.

Pred dobrim letom je Hojs prestal prvo interpelacijo, o kateri so poslanci glasovali po 17 urah razprave.

Spomnimo, da je Hojs že konec junija lani nepreklicno odstopil, po njegovih besedah naj bi predsednik vlade Janez Janša njegov odstop sprejel. Hojs je ostal notranji minister, kasneje je pojasnil, da Janša ovojnice z njegovo odstopno izjavo ni odprl.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 07:27 13. Oktober 2021.

    Jaz bi ministra najprej vprašal o njegovi izjavi v Marezigah prejšnjo soboto ... ljudi izven šotora SDS je namreč označil …

  • 18:15 12. Oktober 2021.

    Ce pa to ni sus v glavo, ne v koleno, v glavo Levice!? Blamiral jih je ze na Hanziju, v …

  • 17:43 12. Oktober 2021.

    Za njega ne bo mučno...nalil jim bo kristalno čistega vinčka...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.