Milijon in pol evrov za odškodnine zapornikom

Foto: Žurnal24 Zaporniki na Dobu so tudi že stavkali zaradi po njihovih besedah nevzdržnih razm
Več kot 300 zapornikov iz največjega slovenskega zapora na Dobu bo zaradi slabih razmer tožilo državo. Njihov odvetnik je Franci Matoz.
Oglej si celoten članek

Vsak zapornik naj bi vložil zahtevek za okrog pet tisoč evrov, ker prestaja kazen v nehumanih bivalnih razmerah, poroča spletni portal RTV Slovenija.

Na Dobu je kar 189-odstotna prezasedenost. V njem je trenutno 477 zapornikov. Sekretar Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Aldo Carli je pred nekaj dnevi izjavil, da prostorsko stisko rešujejo s premeščanjem zapornikov v manj zasedene zapore. Najhuje je sicer v Ljubljani, kjer je prezasedenost 200,4-odstotna.

Na neprimerne bivanjske razmere v zaporih že nekaj časa opozarja tudi varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik. Izpostavlja tako prostorsko stisko kot tudi vročino v poletnih mesecih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.