Mehdorn bo prejel 18 tisočakov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vlada bo Hartmutu Mehdornu, ki je sodeloval pri modernizaciji slovenskega železniškega sistema, za potne in nastanitvene stroške plačala 18.125 evrov.
Oglej si celoten članek

Potni in nastanitveni stroški zajemajo lete, nočitve v hotelu, prevoze s taksijem in ostalo, so navedli v kabinetu predsednika vlade. Dodali so, da premier Borut Pahor ceni in spoštuje Mehdornovo odločitev, da je kljub poravnavi zgolj teh stroškov, torej brez kakršnegakoli honorarja zase in za svoje sodelavce, vladi predal elaborat z naslovom Positioning Slovenian Tarnsport and Mobility for Europe, ki je poslovna skrivnost.

Mehdorn je premierju Pahorju svetoval glede modernizacije slovenskega železniškega sistema, velja pa tudi za očeta ideje o oblikovanju slovenskega logističnega holdinga (povezovanju Slovenskih železnic, Luke Koper in Intereurope).

Pahor in Mehdorn sta se srečala v torek popoldne v Ljubljani in se dogovorila o povračilu potnih in nastanitvenih stroškov. Da bo Mehdorn za sodelovanje upravičen do povračila potnih in nastanitvenih stroškov, je bilo sicer dogovorjeno že ob začetku sodelovanja.

Pahor in Mehdorn sta tudi izrazila obžalovanje, da ideja projekta logističnega sistema ni bila sprejeta zdaj, saj sta modernizacija in sledenje sodobnim poslovnim zahtevam nujno potrebna in se bo vlada k temu vprašanju morala slej kot prej vrniti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.