Matoz: Iz obtožnice izvirajo neumna vprašanja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na koprskem okrajnem sodišču se je začelo sojenje proti odvetniku Franciju Matozu, ki je obtožen kaznivega dejanja po 155. členu kazenskega zakonika v primeru uslužbenke Mirjane Čakardič.
Oglej si celoten članek

Odvetnik naj bi nekdanji uslužbenki koprske občine preprečil uveljavljanje pravice do pritožbe zoper izredno odpoved. Matoz na vprašanja tožilca ni hotel odgovarjati.

Na naše vprašanje, zakaj, pa je odgovoril, da ker je obtožnica neumna in zato lahko iz nje izvirajo samo neumna vprašanja. Sam postopek pa naj bi bil namenjen njegovi osebni diskreditaciji.

Spomnimo, da je Čakardičeva pomotoma na več elektronskih naslovov poslala elektronsko sporočilo s precej težkimi besedami, v katerem se je prepoznal koprski župan. V pismu je takrat odgovarjala Francu Malečkarju, ki je leta 2006 glede referenduma v Ankaranu pisal odprto pismo takratnemu predsedniku državnega zbora Francetu Cukjatiju.

Čekardičeva je zaradi sporočila ostala brez službe na koprski občini, vendar ji je uspelo dokazati, da je bila njena odpoved nezakonita.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.