Leto v imenu knjig

Foto: Žurnal24 Prestolnica od danes nosi častni naziv Unesca – svetovna prestolnica knjige. (Fo
Začetek. Ljubljana je svetovna prestolnica knjige.
Oglej si celoten članek

Župan Zoran Janković in predsednik države Danilo Türk sta z dvigom zastave odprla enoletni projekt Ljubljana – svetovna prestolnica knjige.

Že prvi dan je bilo napovedanih več dogodkov, in sicer srečanje s pisateljem Borisom Pahorjem ob izidu njegove knjige Zalivi/Čitanka, odprtje razstave ilustracij Jelke Reichman ter večerna umetniška uprizoritev Matjaža Bergerja v Križankah.

Stekel je tudi projekt Knjige za vsakogar, v sklopu katerega je mogoče na več kot 200 prodajnih mestih po vsej državi kupiti knjige po tri evre.

Ljubljana je skupno pripravila kar 500 dogodkov. Eden izmed večjih, festival Literature sveta – Fabula 2010, se bo začel 3. maja. Prva gostja bo aktualna nobelovka za književnost Herta Müller.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.