Kresalova ne bere oglasnikov

Foto: Žurnal24 Goran Novković (Foto: Žurnal24)
Kaj se je Katarina Kresal naučila od Janeza Janše?
Oglej si celoten članek

Katarina Kresal ima prav, ko zagovarja človekove pravice in poskuša popraviti marsikatero napako iz preteklosti. Katarina Kresal ima najbrž tudi prav, ko pravi, da je bil posel z zgradbo za slovenski FBI (Nacionalni preiskovalni urad) zakonit. To si skoraj upam trditi, čeprav kriminalisti in Kosova komisija že preiskujejo primer. Če namreč ta posel ni bil zakonit, potem Kresalova ni niti dobra pravnica.

Zdrava pamet. A težava ni niti v prvem niti v drugem. Ključno vprašanje je, ali je Katarina Kresal gospodarna ministrica. Zdrava kmečka pamet vsakomur od nas veleva, da če prodajamo, kupujemo ali najemamo stanovanje, najprej objavimo oglas, ki ga bo prebralo čim več možnih kupcev, prodajalcev, najemnikov ali najemodajalcev. Ne obvestimo le kakih od pet do deset znancev ali neznancev. Z oglasom želimo obvestiti vsakogar, ki bi nam ponudil najboljšo možno ceno.

Strokovnjak za javna naročila Martin Jakše v članku na desni jasno pravi, da tega nista storila ne Janšev minister Dragutin Mate, ko se je odločil za naložbo v zgradbo na Litostrojski cesti, ne Pahorjeva ministrica Katarina Kresal, ko je šla v najem zgradbe na Dimičevi ulici. Opozarja, da je treba ministrom iz rok vzeti pristojnosti, da odločajo o vseh velikih naložbah.

Razlog je jasen: politiki se na ministrskem stolčku pač ne obnašajo tako gospodarno, kot če gre za njihov lasten denar. Med zakonitostjo in gospodarnostjo pa tudi ni vedno enačaja. Ministrica pravnica to zagotovo ve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.