Kje ribarijo slovenski ribiči?

Foto: Žurnal24 Po mnenju interesentov je v obnovo piranske kavarne Tartini treba vložiti dvesto
Po poročanju reškega dnevnika Novi list so slovenski ribiči v torek po opozorilih Evropske unije Hrvaški, naj ne uveljavi cone za članice Unije, že lovili ribe v hrvaškem morju.
Oglej si celoten članek

Slovenski ribiči očitno ne ločijo ekološko-ribolovne cone (ERC) in hrvaškega teritorialnega morja, saj so v torek po opozorilih Evropske unije Hrvaški, naj ne uveljavi cone za članice Unije, že lovili ribe v hrvaškem morju, je v sredo poročal reški dnevnik Novi list. Piranski ribič Zlatko Novogradec je na te trditve odgovoril, da ne verjame, da bi kateri od slovenskih ribičev lovil v hrvaškem morju. "Nismo hodili prej, ko bi lahko, zdaj pa še toliko manj," je dejal Novogradec in dodal, da gredo slovenski ribiči le do sredinske črte, največ pa do savudrijske opazovalnice. Po njegovih besedah gre za "napihovanje hrvaških ribičev".

So Slovence opogumile izjeva EU o ERC?
Predsednik združenja istrskih ribičev Tonči Trevižan je za Novi list izjavil, da so se Slovenci opogumili po izjavah EU o ERC, posebej pa potem, ko je slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel zagrozil z oviranjem hrvaških pogajanj z Evropsko unijo, če bo Hrvaška uveljavila ERC. Trevižan je še zagrozil, da bodo hrvaški ribiči, če nihče ne bo posredoval in če se bodo incidenti nadaljevali, stvari vzeli v svoje roke. Novogradec pa je dejal, da Hrvatje govorijo neumnosti. "Oni so si prilastili pol zaliva, Slovenija pa je tiho," je dejal piranski ribič in dodal, da slovenski kočarji ne hodijo niti do savudrijske opazovalnice. Sam ne verjame, da bi bili slovenski kočarji, ki jih je okoli petnajst, te dni v hrvaških vodah. Pojasnil je, da je vse pod nadzorom slovenske policije in nihče ne hodi čez. "Če bi mi odšli čez polovico zaliva, bi bili povsem nezaščiteni, če že gre kdo čez, so to hrvaški ribiči, mi zagotovo ne," je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.