Ker ni bilo realnih možnosti

Foto: Bobo
Foto: Bobo
Vodstvo SCT je podalo izjavo o umiku predloga za prisilno poravnavo, kar pomeni začetek stečaja.
Oglej si celoten članek

Izjavo o umiku je vodstvo SCT podalo na sodnem naroku o ugovorih proti vodenju prisilne poravnave. Sodišče mora zdaj v osmih dneh oklicati začetek stečaja.

Da ni realnih možnosti za uspešno izvedbo prisilne poravnave, si je upravni odbor priznal včeraj.

Naroka predvidoma ne bo
Sodišče je sicer za danes ob 8.30 oklicalo narok za obravnavo ugovorov proti vodenju prisilne poravnave - po dva ugovora sta vložila donedavna prisilna upraviteljica Majda Šantl in peterica zaposlenih pri SCT ter zahtevala stečaj. Po umiku predloga za začetek prisilke, so upniki umaknili tudi ugovor zoper vodenje prisilne poravnave.

Tveganje za CPL bilo preveliko
Zadnje upanje za SCT je bilo Cestno podjetje Ljubljana (CPL), vendar so kasneje ocenili, da bi bil njihov vstop v podjetje pod predlaganimi pogoji preveč zahteven. Banke so tako med drugim od CPL zahtevale, da prevzame za 110 milijonov evrov garancij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.