Kaosa na cestah danes ni

Foto: Žurnal24 Nočno sneženje je vsaj zaenkrat povzročilo manj težav in nejevolje na cestah. Vs
Po včerajšnjih težavah na cestah je ponoči večji del Slovenije zajelo novo sneženje, ki pa ne povzroča večjih preglavic. Cestne službe so na terenu.
Oglej si celoten članek

Cestne službe zagotavljajo, da so prometnice splužene in posipane, akcije čiščenja pa še vedno potekajo. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na nekaterih odsekih cest snežna brozga, zato voznikom priporočamo, da vozijo strpno in previdno ter se na pot odpravijo pravočasno.

Težav ni več nikjer
Na Darsu pravijo, da so avtoceste normalno prevozne in da ni večjih posebnosti. Sinoči so zaradi snega in ledenega dežja sicer izločali tovornjake na Hrušici, vendar se je stanje do sedaj že normaliziralo.

Na Cestnem podjetju Ljubljana so nam povedali, da je prevoznost na cestah, ki so v njihovi pristojnosti, skoraj normalna. Ponekod je sicer na cestišču snežna brozga, ki pa ne povzroča večjih težav. Svojim ekipam so zato že lahko privoščili nekaj počitka.

Brez posebnosti je tudi na področju Cestnega podjetja Koper. Ceste so posipane, ponekod se je ponoči sicer pojavljala poledica, a je stanje sedaj normalno.

Ceste so prevozne tudi na Dolenjskem in v Beli krajini.

Na Cestnem podjetju Ptuj so na delu že od 23. ure. Ceste stalno nadzorujejo, zato večjih preglavic sneg voznikom ne povzroča. Samo v zadnjih dveh dneh so porabili 140 ton soli in 40 kubičnih metrov peska, ki pa je namenjen zgolj za posipanje višje ležečih in lokalnih cest.

Na mariborskem koncu so ceste prav tako splužene, nekateri odseki tudi po večkrat, na višje ležečih lokacijah pluženje še poteka. V dveh dneh so porabili do 1000 ton soli in do 900 ton posipalnega peska.

 

Žurnalova naveza

Če imate posnetke posledic sneženja in prometnega kaosa na slovenskih cestah, pošljite SMS-e ali MMS-e s fotografijami na številko 4224 ali elektronski naslov: naveza@zurnal24.si.

Pred besedilo oziroma v polje Zadeva vpišite ključno besedo NAVEZA. Za fotografijo vam bomo plačali 20 evrov, če jo bomo objavili v časniku Žurnal24 ali tedniku Žurnal.

Fotografije, objavljene na spletnem portalu, se ne honorirajo.

Sneženje je v sredo povzročilo dosti težav. Tudi zato, ker se komunalne službe dolgo niso odločile za pluženje, saj naj bi bilo snega premalo. In kako je kaos na cestah komentiral prometni minister Patrick Vlačič? "Zimske službe so v okviru zimskega vzdrževanja cest v pristojnosti Direkcije RS za ceste in Darsa delovale skladno s pravilniki, vendar je aktualni pravilnik še iz leta 1998. Zato je prišel čas za oceno, ali je pravilnik še ustrezen," je izjavil minister Vlačič, ki besnim državljanom priporoča: "Upam pa, da bo zasnežena pokrajina vsaj privabila čim več Slovencev v naravo ta konec tedna, in bo tako, poleg dobrega zdravja, tudi nekaj več dobre volje."

Tovornjaki ne smejo povsod
Ponekod po državi so padavine že ponehale, drugod bodo v dopoldanskih urah. Na Primorskem pada dež, piha šibka do zmerna burja. Glavna cesta Ptuj–Gruškovje je zasnežena, zato je na mejnem prehodu Gruškovje prepovedan vstop v državo za tovorna vozila. Priklopniki in polpriklopniki ne smejo voziti niti po cestah Ajdovščina– Col–Črni Vrh–Godovič in Idrija–Godovič. V Vipavski dolini je zaradi burje med Ajdovščino in Podnanosom prepovedan promet za kampprikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Prelaz Vršič je zaprt, na Ljubelju so na avstrijski strani obvezne verige, prelaz Korensko sedlo je prevozen z verigami, prelaz Jezersko pa je zaprt za tovorna vozila in avtobuse na avstrijski strani. Lokalna cesta Zaloše–Otoče je pri Otočah zaprta zaradi poledice. Preverite današnjo vremensko napoved.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.