Kanalizacija in čistilna naprava 2014

Foto: Žurnal24 Pogodbo sta podpisala bivši župan Janko Bukovec in direktor Purgatorja Matej Ste
Dela. V Semiču bodo gradili kanalizacijo in čistilno napravo. Dela ocenjena na slaba dva milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Dan pred občinskim praznikom je zdaj že bivši župan Janko Bukovec z Matejem Stegelom, direktorjem podjetja Purgator, podpisal pogodbo o izgradnji čistilne naprave in kanalizacijskega sistema v Občini Semič. Dela, ki jih bosta poleg postonjskega Purgatorja izvajala cerkniško Gradišče in srbski Hidrograđevinar, zajemajo gradnjo dobrega 5,5 kilometra kanalizacijskega omrežja in nadgradnjo čistilne naprave Semič. Projekt, ki je ocenjen na slaba dva milijona evrov, zajema tako projektiranje kot izvedbo gradbenih del, do podpisa pogodbe pa ga je vodila Polona Kambič, direktorica semiške občinske uprave in nova županja. 

Evropa, občina in država
Petinšestdeset odstotkov finančnih sredstev bo nakazanih iz evropskega kohezijskega sklada, 25 odstotkov jih bo zagotovila država, preostalih deset odstotkov pa bo pokrila semiška občina. Projektiranje bodo začeli v začetku prihodnjega leta, gradnja pa se bo končala konec leta 2013. Sledilo bo eno leto poskusnega obratovanja, konec leta 2014 pa naj bi se projekt končal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.