Javni uslužbenci za varčevanje

Foto: Žurnal24 Ob morebitnem znižanju plač bodo sindikati razmišljali o nadaljnjih ukrepih.
Vlada je s 23 od skupno 27 reprezentativnih sindikatov javnega sektorja podpisala dogovor o varčevanju.
Oglej si celoten članek

Dogovor so sicer dosegli že v sredo in ga takrat tudi parafirali. Med glavnimi varčevalnimi ukrepi sta neizvajanje plačila delovne uspešnosti in zamik uskladitev plačnih nesorazmerij. Zamaknili se bosta zadnji dve uskladitvi. Tretja četrtina uskladitev, ki je bila predvidena za 1. september, se bo premaknila na 1. januar prihodnje leto. Takrat se bo brezpogojno izplačala, ne glede na makroekonomski položaj. To pa ne velja za četrto uskladitev.

Neizvajanje plačila delovne uspešnosti pomeni za 40 milijonov evrov manjši strošek za javni sektor, je dejal Branimir Štrukelj, predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja. Nekaj milijonov evrov prihranka bo doseženih tudi z neuskladitvijo višine regresa z inflacijo. Ta bo znašal 672 evrov in ne 692 evrov, kolikor bi bil v primeru uskladitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.